Belépés
FõoldalOldalakRegisztrációBelépés
Hírek
Keresés
Elérhetőség
Angol Nyelvtanfolyam
Kezdő angol tanulás
Jelentkezem angolra

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés
Nyelvtanulási tippek Hogyan tanulhatok nyelvet? Nyelvtanulási tippek Hogyan tanulhatok nyelvet?
2012-05-13 16:41:45

Nyelvtanulási tippek Hogyan tanulhatok nyelvet?

Nyelvtanulási tippek

A hatékony nyelvtanulás mindössze egyetlen szóval összegezhető: gyakorlás! Az a nyelvtudás, amelyet nem használnak, szépen lassan feledésbe merül. De nemcsak a már korábban megtanultakra vonatkozik a gyakorlás kényszere, hanem a folyamatban lévő nyelvtanulás esetében is fontos, éppúgy, mint a megfelelő nyelvtanulási eszközök kiválasztása.

Napi nyelvtanulás

Minden nap kell áldozni a nyelvtanulásra akár 5-10 percet. Ismételni, átnézni, egy-egy új szót kikeresni a szótárból. Ez segít az agynak abban, hogy fenntartsa a folyamatos tanulás állapotát. Egy bizonyos szintű nyelvtudás felett az új szót már esetleg elég megnézni egy internetes szótárban, nincs szükség rá, hogy leírjuk - de idáig eljutni bizony hosszú út és sok gyakorlás!

Nyelvtankönyv

A nyelvtankönyvek több típusa angol magyarázatokat tartalmaz, példamondatokkal. Ezek a könyvek haladóbb nyelvtanulóknak ajánlottak. Persze ezek megértéséhez az is szükséges, hogy a nyelvtanuló tisztában legyen a különböző nyelvtani kifejezések megfelelőivel.

Szótár

Hosszú távon mindenképpen elengedhetetlen eszköz. Kezdőknek - akár még felsőfokú szintig is - megfelelő lehet a kisszótár, következő lépcsőfokként pedig az egynyelvű szótár ajánlható, amelyben az adott nyelven írják körül a szó jelentését. Különlegesen fontosak lehetnek a szakszótárak szakfordításhoz, és az anglicizmusokat, germanizmusokat tartalmazó szintén egynyelvű leíró szótárak is, amelyek a szavanként értelmetlen fordítást adó szólásokat, közmondásokat magyarázzák el. A nyelvtudásnak a legfelső szintjén van rájuk szükség.

Kazetták, CD-k, DVD-k

Nagyon hasznos és fontos eszközei a nyelvtanulásnak, főleg azoknak, akik sok időt töltenek autóban, vagy tömegközlekedési eszközön. Nagyon hatékonyak, ha valaki nyelvvizsga felkészülés részeként használja őket, mert sokat javul velük a hallás utáni megértés, az ember füle szinte rááll az idegen nyelvre. Minél többször hall egy-egy kazettát, annál több szót hall ki belőle, amiről esetleg korábban azt gondolta, hogy a beszélő lenyelte vagy elharapta a hangokat.


-- Jelentkezés angol tanfolyamra

Korábbi cikkek a témában:

- Angol nyelv tanulás Milyen is egy jó angol nyelvtanfolyam?

- Angol nyelvoktatás, sikeres angol tanulás kezdőknek és újrakezdőknek

- Angol intenzív nyelvtanfolyam nyelvtanulás a kezdetektől

- Nyelvtanulási tippek Hogyan tanulhatok nyelvet?

- Angol nyelviskola 7 tipp a koncentráció javítására

- Nyelvoktatás, 11 nyelven beszél a 20 éves nyelvzseniKedvencekbe | Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?

Angol nyelvtanulás könnyedén, élvezetesen. Angoltudás korlátok nélkül, Nyissa ki a világot, vágjon bele az angol nyelv tanulásába

Angol nyelvtanulás olcsón
Angol nyelvi segédletek
Angol nyelvoktatás
developed by Centrumnet Systems